Selen MSE
120 tabletek
120 tabletek,1 tabletka/dzień,wystarcza na 120dni, 1 tabletka=0.99zł.
Selen MSE 120 tbl.
Selen MSE, to naturalny, roślinny preparat w postaci L-Selenometioniny pozyskany z mikroalgi spiruliny platensis, o podwyższonej zawartości selenu.
Selen MSE
Producent: Mito - Pharma
Selen MSE, to naturalny, roślinny preparat w postaci L-Selenometioniny pozyskany z mikroalgi spiruliny platensis, o podwyższonej zawartości selenu. Selen MSE to preparat całkowicie naturalny o najwyższej jakości, czystości i biodostępności. Zażywany w zalecanych dawkach jest dobrze tolerowany, ubogi w jod, nie zawiera kazeiny, laktozy, drożdży, żelatyny, glutenu i barwników. Postać L-Selenometioniny, wg badań, stanowi najlepiej przyswajalną formę selenu (na poziomie do 95%). Dodatkowo preparat Selen MSE został pozyskany z naturalnej spiruliny platensis i dzięki temu wzbogacony o ponad 50 różnorodnych mikroskładników.
Selen i Cynk działają synergicznie.
Właściwości Selenu:
-selen pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
-selen pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy (wspomaga układ hormonalny tarczycy, która zawiera najwięcej selenu ze wszystkich organów)
-selen pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
-selen przyczynia się do prawidłowego przebiegu spermatogenezy
-selen pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie
Dlaczego Selen MSE?
- 100 % naturalny preparat Selen MSE- to pozyskany selen z mikroalgi spiruliny platensis i uzupełniony o jej właściwości
- gwarantowana skuteczność wchłaniania
- Selen w postaci L- Selenometioniny – organicznej formy selenu, występujący naturalnie w żywności i wchłaniany w 95%. Część spożytej selenometioniny jest niespecyficznie wbudowywana do białek w miejsce metioniny i służy jako magazyn selenu
- Selen MSE jest dobrze tolerowany, nie zawiera kazeiny, laktozy, drożdży, żelatyny, glutenu i barwników
- Algi zawarte w preparacie nie są pozyskiwane z morza lecz z jezior sodowych, dzięki temu są ubogie w jod i odpowiednie dla osób wrażliwych na ten pierwiastek
- polecany weganom i wegetarianom (nie zawiera żelatyny)
- Najwyższy stopień czystości selenu i dobra przyswajalność gwarantowane przez Niemieckie Laboratorium MSE i zespół badawczy dr Franza Enzmanna.
- Preparat Selen MSE tworzony zgodnie z GMP - stosowanie preparatów produkowanych zgodnie z GMP gwarantuje, że otrzymujecie Państwo określone substancje w dawkach zgodnych z informacją podaną na opakowaniu.
Mikroalga Spirulina platensis MSE
Mikroalgi Spirulina platensis są uważane przez specjalistów do spraw żywienia za wysokowartościowy składnik pożywienia. Znane są ze swojego szerokiego spektrum zawartości makro- i mikroskładników odżywczych; takich jak: białko (do 65%), witaminy (przede wszystkim witamina B12), składniki mineralne i pierwiastki śladowe; jak chlorofil. Ponieważ spirulina platensis pozyskiwana jest z jezior sodowych, a nie z mórz, jest ona uboga w jod i tym samym odpowiednia dla osób wrażliwych na jod. Najnowsze osiągnięcia naukowe pokazują, że spirulina platensis stymuluje produkcję komórek macierzystych. Dla polepszenia absorbcji niektórych pierwiastków śladowych dodaje się kultury spiruliny i tym samym wiąże je biologicznie. I tak np.: Selen MSE (w postaci selenometioniny )jest biologicznie związany ze spiruliną platensis. Jedna tabletka Selenu MSE zawiera 500 mg spiruliny platensis w skład której wchodzi:
50 µg organicznego selenu
60-65% (300-325mg) białka roślinnego
około 14% (70 mg) weglowodanów
do 7 % (35mg) składników mineralnych
witaminy
pierwiastki śladowe
chlorofil
Skład: 1 tabletka Selen MSE zawiera 500 mg Spiruliny platensis z 50 μg organicznego selenu (selenometioniny), substancja powlekająca: Hydroxypropylometyloceluloza.
Sposób użycia: 1 tabletka Selenu MSE dziennie. Najlepiej spożywać podczas posiłku popijając wystarczającą ilością wody. Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Należy przestrzegać zdrowego trybu życia i różnorodnie się odżywiać. Selen MSE nie zawiera drożdży, żelatyny, kazeiny, laktozy, glutenu i barwników.