Morwa Biała Zobacz większe

Morwa Biała

32

Nowy produkt

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 15 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 15 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,45 zł.


15,04 zł

Więcej informacji

Morwa biała - CUKIER W NORMIE

suplement diety

Morwa biała przyczynia się do utrzymania równowagi metabolizmu węglowodanów w organizmie.

Jej najważniejszą właściwością jest przede wszystkim ograniczenie wchłaniania cukru. Morwa biała w pewnym stopniu ogranicza przekształcanie się cukrów w glukozę, a co za tym idzie, część węglowodanów zostaje niestrawiona i wydalona z organizmu. Pomaga to utrzymać stabilizację poziomu cukru we krwi oraz ograniczyć powstawanie tkanki tłuszczowej.

Zalecane dzienne spożycie: 2 kapsułki - 600 mg wyciągu z liści morwy białej (Morus alba)
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Składniki: wyciąg z liści morwy białej (Morus alba), substancje przeciwzbrylające – celuloza, sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; żelatyna. 
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Nie stosować u dzieci i kobiet w ciąży.

 

Morwa biała dla osób z nadwagą

Mniej glukozy w organizmie to mniejsze odkładanie się tkanki tłuszczowej. W ten sposób składniki morwy białej, poprzez blokadę rozkładu węglowodanów i zmniejszone wchłanianie cukrów obniżają liczbę kalorii dostarczonych z pokarmami do organizmu. W konsekwencji wymiernie wspomagają proces odchudzania się. Przekładając to na praktyczny język – skrobia z makaronów i ziemniaków tylko w ograniczonym stopniu wpływa na stężenie glukozy we krwi. Co więcej – składniki morwy białej zmniejszają także łaknienie, szczególnie na słodycze. Te właściwości morwy białej sprawiają, że jest ona skutecznym sojusznikiem w walce z nadprogramowymi kilogramami.

Morwa biała – jak stosować?

Jest wiele sposobów na wykorzystanie prozdrowotnych właściwości morwy białej. Na rynku dostępne są suszone owoce morwy białej – to słodka przekąska bez pestek, polecana szczególnie cukrzykom. Świeże owoce morwy białej są jadalne, słodkie, choć lekko mdławe, mogą być spożywane nawet przez dzieci. Wyglądem przypominają jeżyny. Owoce morwy (także czerwonej i czarnej, choć te bardzo rzadko występują w Polsce) wykorzystuje się także do produkcji nalewek, soków, win, kompotów, likierów, dżemów i marmolad. Nalewki, soki i syropy z morwy mają działanie przeciwzapalne i obkurczają śluzówkę dróg oddechowych. Stąd ich wykorzystanie w medycynie ludowej w walce z infekcjami, w leczeniu kaszlu, czy bronchitu.

Popularne jest stosowanie morwy białej poprzez picie naparów. W sklepach zielarskich można dostać suszone liście morwy białej do samodzielnego przygotowania herbat ziołowych oraz jako dodatek do mieszanek ziołowych. W medycynie ludowej napary z morwy białej wykorzystywane są od wieków jako środek przeciwgorączkowy, moczopędny oraz pobudzający laktację. Dużo wygodniejszą formą jest regularne zażywanie ekstraktów z liści morwy białej w postaci suplementów diety, np. w postaci kapsułek z wyciągiem z liści morwy białej.

Producent:

Poznańskie Zakłady Zielarskie Herbapol S.A.
ul. Towarowa 47/51
61-896 Poznań

  • Opinie
  • Na razie nie dodano żadnej recenzji.

    Napisz opinię

    Morwa Biała

    Morwa Biała

    60 kapsułek

    30 innych produktów w tej samej kategorii:

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    Śledź nas na Facebooku